כאן תוכלו להרשם למגוון אירועים כגון- הרצאות, סדנאות, קורסים ועוד...

לוח האירועים

בואו להכיר את המומחים באתר יומן בינס דרך אינדקס המומחים באתר (מפעם ועד היום).

אינדקס המומחים

הכותבים נהנים מעמוד פרופיל איכותי ומקודם באתר וקרדיט בתחתית כל מאמר שמתפרסם.

פרסום מאמר \ אירוע

מתכון טבעוני

רוצים לפרסם מתכון? אתם יותר ממוזמנים לשלוח אותו אלינו! צוות יומן בינס יציג באתר אך ורק מתכונים טבעוניים.

  • מתכון טבעוני- אטריות אודון לבבות דקל פטריות ושעועית שחורה
  • מתכון טבעוני- אטריות אודון לבבות דקל פטריות ושעועית שחורה
  • מתכון טבעוני- אטריות אודון לבבות דקל פטריות ושעועית שחורה
  • מתכון טבעוני- אטריות אודון לבבות דקל פטריות ושעועית שחורה
  • מתכון טבעוני- אטריות אודון לבבות דקל פטריות ושעועית שחורה

מצרכים

  • 1 חבילה אטריות אודון
  • 1 כוס שעועית שחורה (לאחר השריה במים)
  • 1 חבילה לבבות דקל
  • 1 חבילה פטריות (שמפיניון או כל סוג אחר)

אופן ההכנה

  • 1
    שוטפים ומסננים את השעועית השחורה. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים בו את השעועית על להבה גבוהה עד שתהיינה רכה. בסוף הבישול מסננים ומניחים בצד להתקרר.
  • 2
    פותחים את פחית לבבות הדקל ושוטפים יחד עם הפטריות שנבחרו. מניחים על רשת ואופים בתנור על אופציית גריל עד להשחמה והתרככות.
  • 3
    בינתיים מרתיחים עוד סיר עם מים ומבשלים בו את אטריות האודון על להבה גבוה תוך ערבוב מעת לעת. כשהאטריות מוכנות ורכות מסננים מעל הכיור ושוטפים במים קרים. מניחים בצד להתקרר.
  • 4
    כשלבבות הדקל והפטריות מוכנים מעבירים אותם אל קערה ומערבבים יחד עם השעועית השחורה והאטריות. מטבלים במלח ופלפל לבן.

המתכון טבעוני אך ניתן להפוך את המתכון לללא גלוטן ע"י בחירה באטריות שאינן מכילות חיטה או כוסמין או שיפון ולהכין במקומן אטריות המופקות מאורז או כוסמת וכו. אפשר גם לחתוך ירקות חיים שאוהבים ולהכין סלט גדול ולערבבו עם יתר המרכיבים. אופציה אחרת היא לקחת את כל המרכיבים המוכנים ולאדות אותם יחד בסיר רחב עם בצל ושורשים ולתבל ברוטב סויה ושומשום שחור ולבן.

אם תבחרו להכין את המתכון ללא גלוטן וודאו כי קניתם רוטב סויה נקי מגלוטן. בכל רטבי הסויה שאינם מכילים גלוטן תווית זו תופיע בברור על הבקבוק. בעיקרון בתהליך הפקת רוטב הסויה לא מעורבים חומרים המכילים גלוטן אך עבור האוכלוסייה שאינה יכולה לאכול רכיבים המכילים את הגלוטן גם עקבות של החומר ישפיעו לרעה וחלק מהחולים אף יבחינו בתגובות לא נעימות תוך דקות במהלך ארוחה בה הם חשופים אל הרכיב. לכן יש מפעלים בהם מופקת סויה נקייה מגלוטן וזאת אודות להקמת מרחב נפרד ובו תנאים קפדניים.

אפשרות נוספת

עוד אפשרות למנה היא לקחת את ארבעת המרכיבים המוכנים ולערבב אותם יחד עם יוגורט טבעוני קר. את היוגורט מכינים על-ידי ערבוב המרכיבים הבאים:

  • בקבוק חלב סויה נקי ללא תוספות או חומרים אחרים
  • ארבעה לימונים סחוטים
  • ארבעה כפות זרעי פשתן או זרעי צ'יאה

מערבבים בכלי גדול ומניחים במקרר ללילה אחד לפחות. בתום הלילה מערבבים פעם נוספת ומכינים את המנה עם היוגורט. את היוגורט הנותר ניתן לשמור עד ארבעה ימים בקירור ולערבב מעת לעת.

מאת יומן בינס

אנחנו כאן כדי לספק לכם תוכן איכותי וייחודי. המטרה שלנו היא העלאת המודעות לאורך חיים יותר בריא ויותר נכון. ניתן לפנות אלינו בכל עניין דרך עמוד יצירת הקשר.

ניתן לכתוב ביקורות דרך עמוד הפרופיל של הכותבים