מתכון טבעוני
אטריות אודון לבבות דקל פטריות ושעועית שחורה
מתכון טבעוני
מצרכים
- 1 חבילה אטריות אודון
- 1 כוס שעועית שחורה (לאחר השריה במים)
- 1 חבילה לבבות דקל
- 1 חבילה פטריות (שמפיניון או כל סוג אחר)
אופן ההכנה
- 1שוטפים ומסננים את השעועית השחורה. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים בו את השעועית על להבה גבוהה עד שתהיינה רכה. בסוף הבישול מסננים ומניחים בצד להתקרר.
- 2פותחים את פחית לבבות הדקל ושוטפים יחד עם הפטריות שנבחרו. מניחים על רשת ואופים בתנור על אופציית גריל עד להשחמה והתרככות.
- 3בינתיים מרתיחים עוד סיר עם מים ומבשלים בו את אטריות האודון על להבה גבוה תוך ערבוב מעת לעת. כשהאטריות מוכנות ורכות מסננים מעל הכיור ושוטפים במים קרים. מניחים בצד להתקרר.
- 4כשלבבות הדקל והפטריות מוכנים מעבירים אותם אל קערה ומערבבים יחד עם השעועית השחורה והאטריות. מטבלים במלח ופלפל לבן.
המתכון טבעוני אך ניתן להפוך את המתכון לללא גלוטן ע"י בחירה באטריות שאינן מכילות חיטה או כוסמין או שיפון ולהכין במקומן אטריות המופקות מאורז או כוסמת וכו. אפשר גם לחתוך ירקות חיים שאוהבים ולהכין סלט גדול ולערבבו עם יתר המרכיבים. אופציה אחרת היא לקחת את כל המרכיבים המוכנים ולאדות אותם יחד בסיר רחב עם בצל ושורשים ולתבל ברוטב סויה ושומשום שחור ולבן.
אם תבחרו להכין את המתכון ללא גלוטן וודאו כי קניתם רוטב סויה נקי מגלוטן. בכל רטבי הסויה שאינם מכילים גלוטן תווית זו תופיע בברור על הבקבוק. בעיקרון בתהליך הפקת רוטב הסויה לא מעורבים חומרים המכילים גלוטן אך עבור האוכלוסייה שאינה יכולה לאכול רכיבים המכילים את הגלוטן גם עקבות של החומר ישפיעו לרעה וחלק מהחולים אף יבחינו בתגובות לא נעימות תוך דקות במהלך ארוחה בה הם חשופים אל הרכיב. לכן יש מפעלים בהם מופקת סויה נקייה מגלוטן וזאת אודות להקמת מרחב נפרד ובו תנאים קפדניים.
אפשרות נוספת
עוד אפשרות למנה היא לקחת את ארבעת המרכיבים המוכנים ולערבב אותם יחד עם יוגורט טבעוני קר. את היוגורט מכינים על-ידי ערבוב המרכיבים הבאים:
- בקבוק חלב סויה נקי ללא תוספות או חומרים אחרים
- ארבעה לימונים סחוטים
- ארבעה כפות זרעי פשתן או זרעי צ'יאה
מערבבים בכלי גדול ומניחים במקרר ללילה אחד לפחות. בתום הלילה מערבבים פעם נוספת ומכינים את המנה עם היוגורט. את היוגורט הנותר ניתן לשמור עד ארבעה ימים בקירור ולערבב מעת לעת.