כאן תוכלו להרשם למגוון אירועים כגון- הרצאות, סדנאות, קורסים ועוד...

לוח האירועים

בואו להכיר את המומחים באתר יומן בינס דרך אינדקס המומחים באתר (מפעם ועד היום).

אינדקס המומחים

הכותבים נהנים מעמוד פרופיל איכותי ומקודם באתר וקרדיט בתחתית כל מאמר שמתפרסם.

פרסום מאמר \ אירוע

מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים

  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים
  • מתכון טבעוני- כיסוני אורז ממולאים ממרח פולים מצרים

מצרכים

  • פולים (פולים יבשים)
  • דפי אורז

אופן ההכנה

  • 1
    פותחים את אריזת הפולים אל קערה רחבה ושוטפים במים. משרים את הפולים למשך לילה אחד.
  • 2
    שוטפים את הפולים ומעבירים אל מסננת.
  • 3
    את המסננת מכסים במגבת לחה ומניחים במקום מוצל עד שהפולים יחלו לנבוט. תהליך ההנבטה יכול להמשך בין יום אחד למספר ימים, תלוי במידת הטריות של הפולים, פולים ישנים שעמדו באריזתם זמן רב בחנות ינבטו לאט יותר מפולים טריים יחסית.
  • 4
    חשוב: בקיץ תהליך ההנבטה יערך בתוך המקרר. הקירור אכן מאט את קצב הנביטה של הפולים אך הוא ימנע מהם להתקלקל ולהדיף ריח רע. אם הפולים או כל קטניה אחרת אותה אתם מנביטים התחילה להעלות ריח רע הדבר מעיד על קלקול ובמקרה כזה נשליך את הקטניות לפח ונתחיל הכל מההתחלה. חלבון מקולקל הוא לא ראוי למאכל ועלול להוות סכנה בריאותית. בחורף או בעונה נוחה יותר אין צורך להנביט בתוך המקרר.
  • 5
    כשהפול מתחיל להפתח וממנו יוצא גבעול לבן זהו סימן שההנבטה החלה ובמקרה זה ניתן לעבור לשלב ההרתחה או להמתין עוד לילה אחד ולתת לפולים לנבוט עוד.
  • 6
    מרתיחים את הפולים בסיר רחב ומבשלים עד להתרככות.
  • 7
    כשהפולים מוכנים נסנן אותם ונמתין שיתקררו קצת.
  • 8
    כעת נעביר את הפולים אל מעבד המזון ונטחן עם התיבול האהוב עד לקבלת מרקם דק ואחיד בדרך כלל הפולים הולכים נהדר עם כמון, פלפל שחור ומלח.
  • 9
    לוקחים דף אורז אחד ומניחים בקערה עם מים נקיים עד שיתרכך. ככל שהמים קרים כך דף האורז יתרכך לאט יותר.
  • 10
    כשדף האורז רך ונוח לעבודה נניחו במקום נקי ובתוכו ומזוג כף מהממרח.
  • 11
    סוגרים את הקצוות ע"י סיבוב. מהדקים וממתינים דקה עד שדף האורז יתקשה בצורתו העומדת.
  • 12
    ממלאים את כל הדפים לפי כמות הממרח או לפי כמות הנוכחים בארוחה.
  • 13
    אם תרצו להכין את המתכון אך אין לרשותכם מספיק זמן אפשר לדלג על תהליך ההנבטה ולבשל את הפולים בתום לילה אחד בו הם שהו במים. דעו כי ללא ההנבטה תהליך הבישול יהיה ארוך יותר והפולים יאבדו יותר מערכם התזונתי ויהיו קשים יותר לעיכול.
מאת יומן בינס

אנחנו כאן כדי לספק לכם תוכן איכותי וייחודי. המטרה שלנו היא העלאת המודעות לאורך חיים יותר בריא ויותר נכון. ניתן לפנות אלינו בכל עניין דרך עמוד יצירת הקשר.

ניתן לכתוב ביקורות דרך עמוד הפרופיל של הכותבים