כאן תוכלו להרשם למגוון אירועים כגון- הרצאות, סדנאות, קורסים ועוד...

לוח האירועים

בואו להכיר את המומחים באתר יומן בינס דרך אינדקס המומחים באתר (מפעם ועד היום).

אינדקס המומחים

הכותבים נהנים מעמוד פרופיל איכותי ומקודם באתר וקרדיט בתחתית כל מאמר שמתפרסם.

פרסום מאמר \ אירוע

מתכון טבעוני- מאפה בצק עלים במילוי טחון מן הצומח

המתכון מתחלק ל- 2. החלק הראשון הוא הבצק והמילוי והחלק השני הוא הכנת הרוטב.

  • מתכון טבעוני- מאפה בצק עלים במילוי טחון מן הצומח
  • מתכון טבעוני- מאפה בצק עלים במילוי טחון מן הצומח
  • מתכון טבעוני- מאפה בצק עלים במילוי טחון מן הצומח

הכנת הבצק והמילוי

מצרכים

  • 1 חבילה בצק (בצק עלים פרווה)
  • 1 חבילה טבעול ("טחן מן הצומח")
  • 1 בצל
  • מעט שמן קנולה (או שמן זית)
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס צנוברים
  • חצי כוס פירות יבשים (חתוכים לקוביות)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • פפריקה (פפריקה מעושנת)
  • קינמון
  • 2-3 כפות זרעי צ'יה

אופן ההכנה

  • 1
    מטגנים בצל אחד קצוץ בסיר עם מעט שמן קנולה.מוסיפים חצי כוס בערך צנוברים וממשיכים לטגן.מוסיפים שקית טחון מן הצומח "טבעול" ומטגנים מס' דקות מכל הכיוונים. ניתן להוסיף מעט שמן.
  • 2
    מוסיפים 2-3 כפות זרעי צ'יה ופירות יבשים לפי הטעם חתוכים לקוביות (משמש מיובש, תאנים, צימוקים, שזיף), קינמון בערך רבע כפית, כורכום, מלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת.
  • 3
    מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים על אש נמוכה הכל עד שמסמיך מעט והנוזלים נספגים אך התערובת דביקה ולא פירורית.
  • 4
    מרדדים בצק עלים לעלה דק וממלאים לפי הצורה שמעדיפים: בצורת בורקס אישי או כרולדה. מורחים מעל מעט שמן זית מהול במעט מים ובוזקים שומשום, קצח או כל מה שמתחשק.
  • 5
    אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שנאפה ומשחים. מגישים לצד רוטב מועדף.

הכנת רוטב הפטריות

מצרכים

  • 1 בצל
  • שמן קנולה (או שמן זית)
  • 1 חבילה פטריות (פטריות שמפיניון)
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות (או פטריות טריות קצוצות)
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1
    פורסים את הבצל לחצאי עיגולים או טבעות ומטגנים במעט שמן קנולה.
  • 2
    שוטפים, מסננים ומייבשים את הפטריות ומוסיפים לבצל לטיגון של כמה דקות.
  • 3
    מוסיפים אבקת מרק פטריות, כורכום מלח ופלפל לפי הטעם ושתי כוסות מים. מבשלים על אש קטנה ומערבבים. אם יש צורך מוסיפים עוד כף אבקת מרק או עוד מים.
  • 4
    הרוטב צריך להיות לא סמיך מידי ולא דליל מידי. מגישים את הבורקס חם עם רוטב מעליו. מנה מנצחת. ניתן להמיר את בצק העלים בבצק פילו.
מאת מירב אוחנה

מירב אוחנה- נשואה, אם לארבעה, גרה בעמק הירדן. בוגרת לימודי מלונאות וטבחות. מנחת סדנאות לבישול טבעוני במזונות על. בשאר הזמן אני מנהלת את הבלוג My Vegan Valley

ניתן לכתוב ביקורות דרך עמוד הפרופיל של הכותבים