כאן תוכלו להרשם למגוון אירועים כגון- הרצאות, סדנאות, קורסים ועוד...

לוח האירועים

בואו להכיר את המומחים באתר יומן בינס דרך אינדקס המומחים באתר (מפעם ועד היום).

אינדקס המומחים

הכותבים נהנים מעמוד פרופיל איכותי ומקודם באתר וקרדיט בתחתית כל מאמר שמתפרסם.

פרסום מאמר \ אירוע

מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן

במתכון לעיל אין תבלינים מתוך מחשבה כי התיבול פוגע בבלוטות הטעם השוכנות בחלל הפה ובמקום לתבל ניתן לבשל יותר זמן או להוסיף יותר ירקות שאוהבים. אם הרגלתם את גופכם לאוכל מעובד ורווי בתיבול, חומרי טעם ואבקות מעובדות יתכן שהמרק יהיה לכם תפל.

אך אנו באתר מזמינים אתכם להתגבר על ההתמכרות לתבלינים ולחומרים רעילים שפגעו ביכולת שלכם לחוות טעמים נקיים ועדינים של ירקות, פירות ותזונה צמחית פשוטה ובריאה, ולראות את התקופה הקרובה כתוכנית גמילה מכל החומרים הרעילים ומעבר הדרגתי לתזונה טבעונית, צמחית ונהדרת.

במתכון אף אין כל צורך בשמן כי אנו יודעים שהתשוקה למזון רווי בשומן נובעת בעיקר מהרגלי תזונה לקויים שהרבה מאתנו התרגלנו אליהם עוד שהיינו ילדים. ואם אתן לא יכולים לוותר על השמן אתם יכולים להתחיל את המרק בטיגון הבצל בשלב שאחרי בישול השעועית.

אך חשוב שיהיה זה רק שמן קוקוס ולא אף שמן אחר היות והוא השמן היחיד שלא נשרף בעת הרתחתו בעת שכל יתר השמנים המוכרים לנו נשרפים ומתקלקלים מבחינה כימית והופכים לחומרים רעילים לגוף. כשמרק מוכן יש לחכות שהוא יתקרר קלות ואם אתם מעדיפים מרק אחיד אפשר לטחון אותו בבלנדר ידני בעודו בסיר.

  • מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן
  • מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן
  • מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן
  • מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן
  • מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן
  • מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן
  • מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן
  • מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן

מצרכים

  • 1 קילוגרם שעועית (שהושרתה יממה במים)
  • 1 חופן לוביה
  • 4 בצל
  • 4 סלק (סלק לבן)

אופן ההכנה

  • 1
    מרתיחים סיר מים, שוטפים ומסננים את השעועית הלבנה וכשהמים רתחו מוסיפים אותה בזהירות אל הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד להתרככות חלקית.
  • 2
    לאחר שהשעועית והמים רתחו חשוב לבשל ללא מכסה או עם מכסה סגור חלקית כדי למנוע את גלישת הקצף הלבן הנוצר במהלך בישול השעועית.
  • 3
    מסננים את השעועית החצי מוכנה מעל הכיור ומרתיחים מים פעם נוספת בסיר להכנת המרק.
  • 4
    עד שהמים ירתחו נחתוך את קצוות הלוביה.
  • 5
    מקלפים את הבצלים וחותכים לקוביות.
  • 6
    מנקים ומקלפים את הסלקים הלבנים וחותכים לקוביות.
  • 7
    כשהמים רתחו מעבירים את השעועית הלוביה והירקות אל הסיר ומערבבים.
מאת יומן בינס

אנחנו כאן כדי לספק לכם תוכן איכותי וייחודי. המטרה שלנו היא העלאת המודעות לאורך חיים יותר בריא ויותר נכון. ניתן לפנות אלינו בכל עניין דרך עמוד יצירת הקשר.

ניתן לכתוב ביקורות דרך עמוד הפרופיל של הכותבים