מתכון טבעוני
מרק שעועית לוביה וסלק לבן
מתכון טבעוני- מרק שעועית לוביה וסלק לבן
במתכון לעיל אין תבלינים מתוך מחשבה כי התיבול פוגע בבלוטות הטעם השוכנות בחלל הפה ובמקום לתבל ניתן לבשל יותר זמן או להוסיף יותר ירקות שאוהבים. אם הרגלתם את גופכם לאוכל מעובד ורווי בתיבול, חומרי טעם ואבקות מעובדות יתכן שהמרק יהיה לכם תפל.
אך אנו באתר מזמינים אתכם להתגבר על ההתמכרות לתבלינים ולחומרים רעילים שפגעו ביכולת שלכם לחוות טעמים נקיים ועדינים של ירקות, פירות ותזונה צמחית פשוטה ובריאה, ולראות את התקופה הקרובה כתוכנית גמילה מכל החומרים הרעילים ומעבר הדרגתי לתזונה טבעונית, צמחית ונהדרת.
במתכון אף אין כל צורך בשמן כי אנו יודעים שהתשוקה למזון רווי בשומן נובעת בעיקר מהרגלי תזונה לקויים שהרבה מאתנו התרגלנו אליהם עוד שהיינו ילדים. ואם אתן לא יכולים לוותר על השמן אתם יכולים להתחיל את המרק בטיגון הבצל בשלב שאחרי בישול השעועית.
אך חשוב שיהיה זה רק שמן קוקוס ולא אף שמן אחר היות והוא השמן היחיד שלא נשרף בעת הרתחתו בעת שכל יתר השמנים המוכרים לנו נשרפים ומתקלקלים מבחינה כימית והופכים לחומרים רעילים לגוף. כשמרק מוכן יש לחכות שהוא יתקרר קלות ואם אתם מעדיפים מרק אחיד אפשר לטחון אותו בבלנדר ידני בעודו בסיר.
מצרכים
- 1 קילוגרם שעועית (שהושרתה יממה במים)
- 1 חופן לוביה
- 4 בצל
- 4 סלק (סלק לבן)
אופן ההכנה
- 1מרתיחים סיר מים, שוטפים ומסננים את השעועית הלבנה וכשהמים רתחו מוסיפים אותה בזהירות אל הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד להתרככות חלקית.
- 2לאחר שהשעועית והמים רתחו חשוב לבשל ללא מכסה או עם מכסה סגור חלקית כדי למנוע את גלישת הקצף הלבן הנוצר במהלך בישול השעועית.
- 3מסננים את השעועית החצי מוכנה מעל הכיור ומרתיחים מים פעם נוספת בסיר להכנת המרק.
- 4עד שהמים ירתחו נחתוך את קצוות הלוביה.
- 5מקלפים את הבצלים וחותכים לקוביות.
- 6מנקים ומקלפים את הסלקים הלבנים וחותכים לקוביות.
- 7כשהמים רתחו מעבירים את השעועית הלוביה והירקות אל הסיר ומערבבים.