כאן תוכלו להרשם למגוון אירועים כגון- הרצאות, סדנאות, קורסים ועוד...

לוח האירועים

בואו להכיר את המומחים באתר יומן בינס דרך אינדקס המומחים באתר (מפעם ועד היום).

אינדקס המומחים

הכותבים נהנים מעמוד פרופיל איכותי ומקודם באתר וקרדיט בתחתית כל מאמר שמתפרסם.

פרסום מאמר \ אירוע

מתכון- ממרח עדשים מונבטות עלים ומלפפונים

בניגוד לשעועית, לפול ולחומוס העדשים נחשבות לקטניה עדינה ויחסית קלה לפירוק. הן נובטות בקלות ותוך פחות זמן משאר הקטניות. התהליך הקורה בתוך העדש בזמן ההנבטה הוא תהליך בו הקטניה מתעוררת לחיים בזכות הסביבה הלחה והאוויר ומתחילה בתהליך של צמיחה בו גבעול לבן מלבלב לו מצדה האחד. מבחינה כימית ערכי הקטניה משתנים בעת התהליך, אחוז הפחמימה יורד ואילו החלבון עולה ואף הופך להיות יותר זמין ונוח לשימוש ע"י הגוף.

את העדשים המונבטות ניתן לשלב בסלטים, במרקים ובכל מנה אחרת אותה תרצו לשדרג עם טעם מיוחד של קטניות רעננות. ברור שאם תבחרו להכין איתן סלט אופציה זו לא תפגע בערכים החיוניים כמו אם תבשלו אותן.

  • מתכון- ממרח עדשים מונבטות עלים ומלפפונים
  • מתכון- ממרח עדשים מונבטות עלים ומלפפונים
  • מתכון- ממרח עדשים מונבטות עלים ומלפפונים
  • מתכון- ממרח עדשים מונבטות עלים ומלפפונים
  • מתכון- ממרח עדשים מונבטות עלים ומלפפונים
  • מתכון- ממרח עדשים מונבטות עלים ומלפפונים

מצרכים

  • 1 כוס עדשים ירוקים
  • 1 חופן עלים ירוקים
  • 3 מלפפונים

אופן ההכנה

  • 1
    נשטוף את העדשים ונשרה אותן בכלי גדול ללילה אחד.
  • 2
    נשטוף טוב, נסנן ונשאיר במסננת כשהיא מכוסה במגבת לחה.
  • 3
    בתום היום הראשון נשטוף את העדשים מעל ברז פתוח במטרה להשקות אותן ונחזיר את המגבת הלחה.
  • 4
    בימים חמים מאוד נניח את המסננת במקרר אחרת העדשים יתקלקלו לפני שינבטו.
מאת יומן בינס

אנחנו כאן כדי לספק לכם תוכן איכותי וייחודי. המטרה שלנו היא העלאת המודעות לאורך חיים יותר בריא ויותר נכון. ניתן לפנות אלינו בכל עניין דרך עמוד יצירת הקשר.

ניתן לכתוב ביקורות דרך עמוד הפרופיל של הכותבים