מתכון
פולים וירקות ירוקים
מתכון- פולים וירקות ירוקים
מתכון להכנת פולים וירקות ירוקים בריא ומזין- הפולים מגיעים ממשפחת הקטניות והם עשירים בסיבים תזונתיים (מעל ל- 5 גרם סיבים ל- 100 גרם פול). דבר התורם להאטת קצב ספיגת הגלוקוז לדם ושיפור תפקוד המעי. סיבים תזונתיים תורמים לתחושת השובע לאורך זמן.
מצרכים
- 1 חבילה פולים (טריים או שהושרו לילה במים)
- 1 חבילה ארטישוק (ראשי ארטישוק)
- 6 בצל (בצל לבן)
- 6 פלפלים חריפים (פלפלים ירוקים)
אופן ההכנה
- 1נרתיח סיר מים על אש גבוה נקצוץ אתה הירקות לקוביות.
- 2כשהמים מבעבעים נוסיף את הירקות והפולים אל הסיר ונערבב.
- 3סדר הכנסת המרכיבים לסיר הוא מהירק שלוקח לו הכי הרבה זמן להתרכך ועד לירק שלוקח לו הכי מעט. אז נתחיל עם הפולים ובמרווחים של עשר דקות נוסיף את הארטישוק ולאחר מכן את הפלפלים ולבסוף את הבצל.
- 4נסגור את המכסה ונניח לו לרתוח עד שכל הירקות רכים ומוכנים.
- 5לאחר שהורדנו את הסיר מהאש נניח לו להתקרר עם מכסה פתוח.
- 6בתאבון.