כאן תוכלו להרשם למגוון אירועים כגון- הרצאות, סדנאות, קורסים ועוד...

לוח האירועים

בואו להכיר את המומחים באתר יומן בינס דרך אינדקס המומחים באתר (מפעם ועד היום).

אינדקס המומחים

הכותבים נהנים מעמוד פרופיל איכותי ומקודם באתר וקרדיט בתחתית כל מאמר שמתפרסם.

פרסום מאמר \ אירוע

קציצות דגים טבעוניות

אם אתם כאלו האוהבים את הקציצות שלכם ברוטב ולא אפויות, אז בזמן שהקציצות בתנור אפשר לקצוץ בצל ולטגנו במעט שמן קוקוס בסיר רחב, כשהוא שקוף ורך מוסיפים ירקות קצוצים שאוהבים, קטניות, פלפלים חריפים ותיבול לפי הטעם, ומרתיחים על אש גבוהה ודואגים לערבב כל כמה דקות.

כשהקציצות מוכנות מעבירים אותן בזהירות אל הסיר, "משקים" אותן מהרוטב בעזרת כף, סוגרים את הסיר עם מכסה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עם מכסה סגור כשעה כדי שכל המרכיבים יתרככו ויספגו את הטעמים זה מזה. כשהמרכיבים רכים ומוכנים והקציצות ספגו את הטעם רצוי להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל עוד קצת במטרה לצמצם את הנוזלים מעט.

מגישים את הקציצות בצלחת עם שאר המרכיבים והרוטב.

  • מתכון- קציצות דגים טבעוניות אפויות על בסיס אצות
  • מתכון- קציצות דגים טבעוניות אפויות על בסיס אצות
  • מתכון- קציצות דגים טבעוניות אפויות על בסיס אצות
  • מתכון- קציצות דגים טבעוניות אפויות על בסיס אצות
  • מתכון- קציצות דגים טבעוניות אפויות על בסיס אצות
  • מתכון- קציצות דגים טבעוניות אפויות על בסיס אצות

מצרכים

  • 1 חבילה קמח עדשים
  • 1 צרור פטרוזיליה (שורשי פטרוזיליה)
  • 1 בצל (בצל לבן)
  • 1 כוס קמח עדשים
  • 1 כוס קמח חומוס
  • חצי כף פלפל לבן
  • אצות נורי (לפי הטעם)
  • סויה (רוטב סויה, עדיף ללא גלוטן)

אופן ההכנה

  • 1
    פותחים את אריזת הטופו וחותכים אותה לחתיכות קטנות ומכניסים אל מעבד מזון, שוטפים וקוצצים את הבצל ושורשי הפטרוזיליה ומכניסים גם אותם אל מעבד המזון.
  • 2
    טוחנים את המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 3
    בסיום הטחינה מעבירים את העיסה אל כלי אחר ומניחים בצד. כעת קורעים את אצות הנורי לחתיכות וטוחנים גם אותן במעבד המזון עם מעט מים פושרים עד לקבלת מרקם דליל ואחיד בצבע כהה.
  • 4
    יוצקים את האצות הטחונות ואת הטופו והירקות הטחונים אל כלי רחב ומערבבים תוך הוספה הדרגתית של קמח העדשים, קמח החומוס והפלפל הלבן ומערבבים עם מזלג. כשהעיסה הופכת קשה לערבוב עם המזלג מפשילים את השרוולים ולשים עם הידיים. העיסה צריכה להיות במרקם כשל בצק אך גמיש ונוח לעבודה, מוסיפים עוד מהקמחים במקרה הצורך.
  • 5
    בסיום הלישה מתחילים לקרוץ חתיכות מהעיסה ולהכין מהן קציצות בצורות שרוצים, במתכון זה הטבח בחר להכין קציצות מרובעות. מניחים את הקציצות המוכנות על גבי תבנית ובה נייר אפייה.
  • 6
    כשמסיימים להכין קציצות מכל העיסה, מכניסים אותן אל תנור שחומם במעוד מועד ב 180 מעלות ואופים למשך שעתיים. חשוב לזכור שלמרות שמדובר ב 180 מעלות, עדיין כל תנור שונה בממדיו ובעוצמתו ולכן בתום שעת האפייה הראשונה בודקים שהקציצות אינן יבשות מידי ובמידת הצורך מקצרים את זמן האפייה שנשאר או שמנמיכים את עוצמת החום.
  • 7
    כשהקציצות מוכנות מניחים אותן בצד להצטננות. מגישים עם רוטב סויה ואפשר גם עם יוגורט טבעוני וירקות חתוכים.

לסיכום

קציצות דגים טבעוניות הוא רק עוד מתכון אחד מיני רבים וטובים המוכיחים שאין כל צורך בהתעללות בחיות חסרות ישע ומכירת מוצרים המופקים מהן למטרות הכנת מזון שאינו מוסרי וגם לא בריא, מלא בשומן רווי, חומצות שומן מחומצנות שאינן מאוזנות, חלבונים מהסוג הכי מזיק שיש, וחומרים אחרים כמו פוספטים, הורמונים, אנטיביוטיקה, נוזלים מוזרקים, חיידקים מסוכנים ושאר חומרים מזיקים המעורבים בתהליכי הייצור בתעשיית המזון מן החי.

ובמקרה של דגים, הם מגיעים אלינו או מהאוקיינוס המזוהם שם הם אוגרים ברקמת הבשר שלהם את המתכות הכבדות שעושות את דרכן אל הצלחת של מי שצורך אותם, או שהם מגיעים מברכות דגים שם הם מוחזקים בצפיפות איומה, ובתנאים סניטריים ירודים, מה שגורם להתרבות מהירה של חיידקים ומזהמים.

בנוסף

ובנוסף על כל זה, חשוב לזכור שבניגוד לתפיסות ישנות, הדגים מסוגלים לחוש כאב כמו כל חיה אחרת בטבע וקיימים מחקרים בנושא. נכון שהדגים הם חסרי קול ואינם משמיעים קולות פחד בעת הריגתם, אך אין עובדה זו עדות לאי הסבל שלהם.

עברו לאורח חיים המבוסס על תזונה צמחית, תפריט צמחי הוא מוסרי, בריא ומזין, ואין גבול למגוון הרכיבים והטעמים בו.

מאת יומן בינס

אנחנו כאן כדי לספק לכם תוכן איכותי וייחודי. המטרה שלנו היא העלאת המודעות לאורך חיים יותר בריא ויותר נכון. ניתן לפנות אלינו בכל עניין דרך עמוד יצירת הקשר.

ניתן לכתוב ביקורות דרך עמוד הפרופיל של הכותבים