כאן תוכלו להרשם למגוון אירועים כגון- הרצאות, סדנאות, קורסים ועוד...

לוח האירועים

בואו להכיר את המומחים באתר יומן בינס דרך אינדקס המומחים באתר (מפעם ועד היום).

אינדקס המומחים

הכותבים נהנים מעמוד פרופיל איכותי ומקודם באתר וקרדיט בתחתית כל מאמר שמתפרסם.

פרסום מאמר \ אירוע

מתכון- תבשיל מרוקאי- סייטן עם חומוס וערמונים חריף אש

מנה חגיגית וטעימה, תואמת תבשיל בשר ראש (לא עלינו) המוגש בראש השנה. המתכון אותנטי של מנה שהיא כאילו בשרית שמספקת צורך כלשהו לאירוח גם לאלו שאינם טבעוניים וגם לטבעונים שמתגעגעים לטעם של תבשיל בשר חריף רק בלי צער בעלי החיים.

סייטן

הסייטן מגיע מסין על-ידי נזירים בודהיסטים. הדת הבודהיסטית אוסרת על אכילת בשר. הסייטן עשיר בסידן, חלבון, דל קלוריות ודל שומן. הסייטן נפוץ בעיקר כתחליף בשר בגלל דמיונו לבשר בטעם ובמרקם. עדיין הוא נפוץ פחות ממאכלי הסויה השונים.

  • מתכון- תבשיל מרוקאי- סייטן עם חומוס וערמונים חריף אש
  • מתכון- תבשיל מרוקאי- סייטן עם חומוס וערמונים חריף אש

מצרכים

  • 2 כוסות גרגרי חומוס (לאחר השריה ובישול במים)
  • 2 חבילות ערמונים (אריזת וואקום)
  • רבע כוס שמן קנולה
  • שום שלם
  • פלפלים חריפים (יבשים- סודני, לפי הטעם)
  • 2 כפות פפריקה (מתוקה)
  • 1 כף פפריקה (מעושנת)
  • 1 כמון (כפית)
  • חצי כורכום (כפית)
  • מלח (לפי הטעם)
  • 2 כפות (פרווה)
  • צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
  • מים (לכיסוי לפי הצורך)
  • 1 חבילה סייטן (של חברת טבע דלי)

אופן ההכנה

  • 1
    את הסייטן המופשר חותכים לקוביות ו"סוגרים" אותו על סיר. (שמים מעט שמן קנולה בסיר ומטגנים את קוביות הסייטן מכל הכיוונים עד שמשנה צבע).
  • 2
    לאחר הסגירה, מוסיפים כף אחת של מרק עוף ומים עד כיסוי ומבשלים על אש בינונית כ 45 דקות. במידת הצורך מוסיפים מים. לאחר הבישול מסננים ושומרים את המים.
  • 3
    בסיר רחב- מטגנים את השום על שמן קנולה, בזהירות שלא יישרף ומוסיפים את הפלפלים החריפים, מטגנים מעט ולאחר מכן מוסיפים את כל התבלינים לטיגון של דקה ומעליהם ממשיכים ומוסיפים: את קוביות הסייטן, גרגירי החומוס ואת הערמונים. מוסיפים עוד כף אבקת מרק עוף ואם נשאר ממי הבישול של קוביות הסייטן אז מוסיפים.

מוסיפים מים עד לכיסוי, מבשלים עוד כשעה, מערבבים ומנערים את הסיר מידי פעם ובודקים שהמים לא התאדו ואם כן, מוסיפים מים. לא לשכוח להוסיף את הצ'ילי הגרוס. טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך ממליחים.

בתאבון!

מאת מירב אוחנה

מירב אוחנה- נשואה, אם לארבעה, גרה בעמק הירדן. בוגרת לימודי מלונאות וטבחות. מנחת סדנאות לבישול טבעוני במזונות על. בשאר הזמן אני מנהלת את הבלוג My Vegan Valley

ניתן לכתוב ביקורות דרך עמוד הפרופיל של הכותבים